Væren i Stilhed

10416788_10204151278646856_1156727337_nAntallet af mennesker – inklusiv børn og unge – med symptomer på stress, er de seneste år steget markant. 
I “Stress – det moderne traume,” peger psykolog Nadja Prætorius på situationens alvor for individ og samfund.                       Ny forskning bekræfter, at én mulighed for at modvirke stress er at tilbringe mere tid i naturlige omgivelser – under åben himmel. Naturen og stilhed er medicin for krop og sind.ørne

Stilhed skal ikke forstås som fravær af alle lyde. Netop balancen mellem stilhed og naturlige lyde – som vinden i træerne, fuglesang, bølgeslag eller en kildes rislen – skaber grundlag for opmærksomhed. Naturlige lyde og omgivelser inviterer til væren, hvor det så at sige er muligt at “mærke stilheden med kroppen.”

 

En stigende interesse for inddragelse af elementer fra Yoga og Mindfulness som pædagogisk redskab i arbejdet med børn og unge bygger på positiv erfaring samt viden om, hvordan kontakt til vores “indre stilhed” påvirker os fysisk, psykisk, kognitivt og socialt.
 
Den filosofiske grundtanke i Yoga, at vi alle er unikke, harmonerer med en vision om inklusion og lærings-fællesskaber, der tilgodeser mangfoldighed. Udvikling af indre ro gennem kropsligt forankret nærvær kan forebygge stress, og samtidig styrke selvfølelse, empati og relations-kompetence.

www.bornslivskundskab.dk
www.lilleyogahus.dk